Geirr Carlsen

Livsstilveileder - Foredragsholder

Over 8 års erfaring

Livsstilveileder - Foredragsholder
Over 8 års erfaring

Personvernerklæring

sist revidert 15. august 2019

Herbalife respekterer personvernet til alle som besøker Herbalifes nettsteder og som bruker Herbalifes tjenester. Denne personvernerklæringen informerer deg i et FAQ-format om hvordan Herbalife behandler dine personopplysninger og om rettighetene du har knyttet til vår behandling av dine personopplysninger. Hvis du har flere spørsmål knyttet til denne erklæringen, kan du kontakte oss på privacy@herbalife.com.

Vær oppmerksom på at disse retningslinjene bare gjelder for Herbalife-nettsteder (“Nettsteder”) som inneholder en link til denne erklæringen.

Du kan identifisere Herbalife-enheten som er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger, ved hjelp av tabellen nedenfor, basert på ditt bostedsland. Den som er behandlingsansvarlig bestemmer formålet med behandlingen av personopplysningene dine.

Vær også oppmerksom på at Herbalife-produkter selges utelukkende gjennom våre uavhengige medlemmer (“medlemmer”), som også kan behandle dine personopplysninger. Du bør kontakte disse direkte for å forstå deres personvernpraksis.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

 • Hva er fordelene med at Herbalife samler inn informasjonen min?
 • Hvilken informasjon kan samles inn av Nettstedene?
 • Hvordan vil Herbalife samle inn og lagre denne informasjonen?
 • Hvor lenge vil Herbalife lagre denne informasjonen?
 • Hva er Herbalifes forpliktelse knyttet til barns personvern?
 • Hva er informasjonskapsler (cookies)?
 • Hvorfor bruker vi informasjonskapsler? 
 • Hvordan aktiverer og deaktiverer jeg informasjonskapsler? 
 • Hvilke rettigheter har jeg knyttet til behandling av mine personopplysninger?
 • Hva med nettsikkerhet?
 • Kan Herbalife endre denne erklæringen?
 • Hvordan kan jeg identifisere Herbalife-enheten som er behandlingsansvarlig for mine personopplysninger?

 Hva er fordelene med at Herbalife samler inn informasjonen min?

Gjennom sine Nettsteder samler Herbalife mine personopplysninger av en rekke årsaker:

 • For å forberede og gjennomføre en avtale med deg, for eksempel:

–         for å forberede og inngå en medlemsavtale med deg;

–        for å gjennomføre medlemskapsavtalen, inkludert beregning av dine og andre medlemmers inntekter, og opprettholde og levere informasjon om din “up-line” og “down-line” (linjerapporter);

–        for å behandle produktordre;

–        for å levere og tilbakekalle produkter og forvalte garantier; og

–        for betalingsformål.

 • For å oppfylle våre juridiske forpliktelser, for eksempel:

–        for regnskapsmessige og skattemessige formål;

–        for å foreta tilbakekalling av produktene; og

–        for å svare på forespørsler om informasjon fra kompetente offentlige organer og myndigheter.

 • For Herbalifes legitime forretningsformål, for eksempel:

–        for å tilby våre tjenester og for å beskytte integriteten og sikkerheten til våre tjenester;

–        for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider ved å gjøre dem mer tilgjengelige og brukervennlige og tilby innhold som er mer relevant for deg;

–        for å behandle medlemsforespørsler;

–        for å håndheve vilkårene for bruk, våre medlemsregler og våre rettigheter; og

–        for å gi deg informasjon om og elektronisk annonsering av våre produkter, tjenester og spesialtilbud.

Du kan ha rett til å motsette deg vår behandling av enkelte av dine personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning, men da vil du kanskje ikke kunne benytte alle våre produkter og tjenester.

 • På grunnlag av ditt samtykke:

–        for å motta dedikerte tjenester, for eksempel mottak av informasjonspakker;

–        for å komme i kontakt med et Herbalife-medlem for innføring i medlemskap eller å delta i hendelser og utfordringer;

–        for bruk av din e-postadresse eller telefonnummer i forbindelse med markedsføring av Herbalifeprodukter og –tjenester, og relaterte produkter og tjenester; og

–        bruk av visse informasjonskapsler og lignende teknologi, slik det følger av gjeldende lovgivning.

Du kan trekke tilbake samtykket ditt når som helst ved å gi oss beskjed på e-postadressen nedenfor, ved å velge bort annonsering via e-post eller SMS, eller ved å endre personverninnstillingene i nettleseren din som beskrevet nedenfor. Hvis du trekker tilbake ditt samtykke, vil du ikke kunne benytte alle våre produkter og tjenester.

Hvilken informasjon kan samles inn av nettstedene?

Hos Herbalife ønsker vi å gi deg så mye kontroll som mulig over dine personopplysninger.  I utgangspunktet kan du besøke nettstedene uten å fortelle oss hvem du er eller avsløre noe informasjon om deg selv. Vi samler imidlertid teknisk informasjon, for eksempel en IP-adresse og nettleserinformasjon for å kunne opprette forbindelse og vise vår nettside. For eksempel kan vi samle inn opplysninger om reisen din via nettsiden eller registrere alternativene du har valgt. Dette er en vanlig standardprosedyre for alle nettsteder på Internettet. Informasjonen som samles inn identifiserer deg ikke direkte, men kan være nyttig for oss til markedsføringsformål og for å forbedre tjenestene vi tilbyr.

Vi kan også samle informasjon direkte fra deg, for eksempel navn og adresse; for eksempel når du fyller ut et skjema for å be om informasjon om Herbalife-produkter eller Herbalife-medlemskap, eller å etablere kontakt med et medlem eller delta i en konkurranse eller et totalisatorspill. Ved slike anledninger kan vi gi deg ytterligere informasjon og valg om vår tilsiktede bruk av dine personopplysninger, om nødvendig. Vi oppbevarer også dine kommunikasjonsinnstillinger, for eksempel om du ønsker å motta kommersielle e-postmeldinger.

For registrerte medlemmer samler Herbalife informasjon om produkter du kjøper på nettet og informasjon frivillig lastet opp av medlemmer på nettstedene, for eksempel kundeemner og markedsføringsarbeid.

Vi kan motta tilleggsinformasjon om deg fra offentlige og kommersielt tilgjengelige kilder og andre tredjeparter. Hvis du får tilgang til tredjepartstjenester, for eksempel Facebook, Google eller Twitter via nettstedene, for å logge inn på nettstedet eller dele informasjon om din erfaring på nettstedene med andre, kan vi samle inn informasjon fra disse tredjepartstjenestene.

Noe av innholdet i eller funksjonaliteten til nettstedene blir levert av tredjeparter, for eksempel Facebook og Twitter plug-ins. Disse tredjepartene mottar litt informasjon om bruken av nettstedet vårt, blant annet ved bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi (se avsnittet om informasjonskapsler under). Vennligst besøk nettstedene til disse tredjepartene for å forstå hvordan de bruker informasjonen din.

Hvordan vil Herbalife samle inn og lagre denne informasjonen?

Herbalife oppbevarer dine personopplysninger i et sentralisert lager sammen med annen informasjon vi måtte ha om deg, om noen. Dette tillater oss å unngå duplisering, bedre administrere våre informasjonsressurser og gi deg en bedre service. Vi bruker denne informasjonen for de ovennevnte formål og i samsvar med dine valg.

Hvor lenge vil Herbalife lagre denne informasjonen?

Vi kan behandle informasjonen din så lenge som nødvendig for de formål de ble samlet inn for, eller så lenge kreves av gjeldende lovgivning, alt ettersom hva som gir den lengste oppbevaringsperioden. Lengden på oppbevaringsperioden avhenger av hvilket formål Herbalife bruker informasjonen til. Herbalife oppbevarer informasjonen din i et sikkert miljø beskyttet av en kombinasjon av fysiske og tekniske tiltak. Det er ingen generell tilgang til denne informasjonen, unntatt informasjon du frivillig gir i offentlige fora på Nettstedene eller tredjepartsplattformene.

For å forstå hvordan du kan endre eller oppdatere informasjon som er lagret om deg, vennligst se spørsmålet under tittelen: “Hvilke rettigheter har jeg knyttet til behandling av mine personopplysninger?”.

Hvem deler Herbalife mine personopplysninger med?

Relevante personopplysninger vil bli delt med:

 • tilknyttede selskaper, forhandlere, byråer og lisenstakere i noen av disse selskapene;
 • tjenesteleverandører som jobber for Herbalife, for eksempel selskaper som hjelper oss med å utvikle nettstedet vårt, og holde det sikkert, og selskaper som hjelper oss med å optimalisere annonsering;
 • andre selskaper som Herbalife direkte eller indirekte har benyttet for å levere tjenester til deg, for eksempel å oppfylle ordre, levere pakker, e-postadministrasjonsfunksjoner, behandle kredittkortbetalinger og gi kundeservice;
 • utvalgte Herbalife-medlemmer, inkludert Herbalife-medlemmer i din up-line (for eksempel Lineage Reports);
 • andre parter som er påkrevd etter loven, eller for å etterkomme en stevning, rettssaker eller lignende rettslig prosess eller voldgift, herunder opplysning til autoriserte tredjepartsrevisorer eller myndigheter, eller å undersøke eller forebygge svindel; og
 • andre parter i forbindelse med en bedriftstransaksjon, som fusjons-, oppkjøps- eller konkursprosedyre.

Hvor vil mine personopplysninger bli lagret?

Herbalife opererer i mange land over hele verden. For å gjøre det mulig for oss å tilby service til deg, kan vi, uansett hvor du måtte være, administrere bestemte nettsider fra en sentral plassering. Dette er for øyeblikket i USA. I tillegg kan medlemmene i din “up-line” kan være etablert i USA eller andre land. Det finnes ikke et sett med personvernlover som dekker Europa, USA og andre deler av verden. EUs personverndirektiv (GDPR) krever at Herbalife tar skritt for å beskytte informasjonen din når den overføres utenfor EU/EØS. Disse trinnene inkluderer:

 • for internasjonale overføringer til andre Herbalife-enheter over hele verden, bygger Herbalife på “Model Contractual Clauses”;
 • for internasjonale overføringer til tjenesteleverandører, er beskyttelsen avhengig av den relevante tjenesteleverandøren og dens beliggenhet, og inkluderer avtaler som inneholder personvernklausuler som foreskrevet i loven; og
 • for internasjonal overføring, hvis noen, til medlemmer i din “up-line”, er Herbalife avhengig av gjennomføringen av medlemsavtalen.

 Hva er Herbalifes forpliktelse knyttet til barns personvern?

Vi er opptatt av å beskytte barns personvern. I noen tilfeller kan Herbalife samle inn personopplysninger om mindreårige. Herbalife oppnår samtykke fra barnets foreldre eller foresatte, slik det er påkrevd etter gjeldende lovgivning.

Hva er informasjonskapsler (cookies)? 

En informasjonskapsel er en tekstfil med informasjon som et nettsted overfører til informasjonskapselfilen til nettleseren på datamaskinens harddisk, slik at nettstedet kan huske hvem du er. Informasjonskapsler kan hjelpe et nettsted med å tilpasse innhold som samsvarer med dine foretrukne interesser raskere. Noen informasjonskapsler kan tillate oss å ta opp skjermbilder av brukere som samhandler med Nettstedene. De fleste store nettsteder bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel inneholder vanligvis navnet på domenet hvor informasjonskapselen er oppstått, “levetiden” av informasjonskapselen; og en verdi, vanligvis et tilfeldig generert unikt nummer.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler? 

Herbalife bruker ulike typer informasjonskapsler til ulike formål som bidrar til å beskytte, behandle og forbedre brukeropplevelsen. Noen av disse informasjonskapslene er midlertidige og fjernes fra nettleseren når du forlater nettstedet vårt. Noen av disse informasjonskapslene forblir i nettleseren mye lenger (men hvor lenge vil avhenge av informasjonskapselens levetid). Også tredjeparter kan bruke informasjonskapsler via nettstedene for å assistere oss. Typene informasjonskapsler vi bruker omfatter følgende:

Kapsler for ytelse
De brukes for å 

 • hjelpe oss å styre trafikken mellom servere
 • finne ut hvor raskt funksjonene lastes inn for brukerne
 • identifisere og løse brukeropplevde problemer og forbedre funksjonene på nettstedet
 • svare på medlemshenvendelser og hjelpe til med å sikre samsvar med våre medlemsregler
 • telle antall brukere av nettstedet

Kapsler for preferanse
De brukes for å 

 • sørge for at nettstedet kan levere forbedret funksjonalitet og personlighet
 • la nettstedene huske informasjon som endrer hvordan nettstedet oppfører seg eller ser ut
 • overføre informasjon på tvers av sidene og unngå nødvendigheten av å måtte oppgi opplysninger på nytt
 • la deg få tilgang til informasjon som er lagret i løpet av økten

Kapsler for analyse
De brukes for å

 • samle opp statistikk som setter oss i stand til å forbedre strukturen til nettstedet
 • hjelpe oss til bedre å forstå hvordan folk samhandler med egenskapene på nettstedet og applikasjonene
 • hjelpe oss til å finne ut hvilke produktreklamer som er mest relevante 

 

Kapsler for sikkerhet og godkjenning

De brukes for å 

 • godkjenne brukere og hindre bruk av falsk brukerinformasjon
 • beskytte brukerdata mot ikke godkjente aktører;
 • sørge for sikkerhet for handlekurver eller transaksjoner
 • forhindre aktivitet som bryter med våre retningslinjer

Kapsler for målretting og annonsering
De brukes for å 

 • la oss skreddersy innhold eller annonser til dine foretrukne interesser eller for å unngå å vise de samme annonsene om og om igjen
 • hjelpe til med å måle effekten av markedsføringskampanjer
 • gi oss innsikt i hvordan folk bruker produktene våre

Nettfyr 
Noen av nettsidene våre kan inneholde elektroniske bilder kjent som nettfyr (av og til kjent som “clear gifs”) som setter oss i stand til å telle antall brukere som har besøkt disse sidene. Nettfyr samler bare opp begrenset informasjon som omfatter et informasjonskapselnummer, tidspunkt og dato for en sidevisning og en beskrivelse av siden der nettfyret ligger. Vi kan også vise nettfyr som er plassert der av tredjepartsannonsører. Disse “fyrene” brukes bare til å spore effektiviteten til en bestemt kampanje. 

Hvordan aktiverer og deaktiverer jeg informasjonskapsler?

Vi har lansert et preferansesenter for informasjonskapsler der du kan godta eller avvise informasjonskapsler på nettstedene våre. Vennligst legg merke til at enkelte infomasjonskapsler er nødvendige for nettstedenes funksjonalitets-, sikkerhets- eller samsvarsformål, og at disse informasjonskapslene ikke kan slås av i preferansesenteret. Du får tilgang til vårt preferansesenter for informasjonskapsler ved å besøke siden vår preferansesenter

I tillegg har du muligheten til å godta eller avvise informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren. Men det kan hende du ikke kan bruke alle de interaktive funksjonene på vårt nettsted hvis bestemte informasjonskapsler blir deaktivert. Hvis du vil bli varslet før en informasjonskapsel blir godtatt på harddisken, får du instruksjoner om dette nedenfor: 

Slette informasjonskapsler 
Du kan enkelt slette alle informasjonskapsler som har blitt installert i mappen for informasjonskapsler i nettleseren. Hvis du for eksempel bruker Microsoft Windows Explorer: 

 • Åpne ‘Windows Explorer’.
 • Klikk på ‘Søk’-tasten på verktøylinjen.
 • Skriv “informasjonskapsel” i søkefeltet for ‘Mapper og filer’. 
 • Velg ‘Min datamaskin’ i feltet ‘Søk i’.
 • Klikk på ‘Søk nå’. 
 • Dobbeltklikk på mappene som blir funnet. 
 • Merk en informasjonskapselfil. 
 • Trykk på ‘Delete’-tasten på tastaturet. 

Hvis du ikke bruker Microsoft Windows Explorer, bør du velge “informasjonskapsler” i “Hjelp”-funksjonen for å få informasjon om hvor du finner mappen for informasjonskapsler. 

Hvilke rettigheter har jeg knyttet til behandling av mine personopplysninger?

Avhengig av gjeldende lov, kan du ha ulike rettigheter knytet til dine personopplysninger, for eksempel rett til tilgang, rettelse, begrensning eller innsigelse mot behandling av dine personopplysninger (inkludert behandling for direkte markedsføring) og overførbarhet til en annen behandlingsansvarlig og sletting. Noen av våre Nettsteder tillater deg å gjennomgå og oppdatere dine personopplysninger eller avbryte medlemskapet. Hvis denne funksjonen ikke er tilgjengelig og for å få hjelp knyttet til rettigheter som handle om andre personopplysninger, vennligst kontakt din lokale Herbalife medlemsbyrå, kontakt oss på privacy@herbalife.com.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er underlagt begrensninger i loven.

Hvis du ikke vil motta reklame via e-post eller SMS, får du muligheten til å melde deg av i henvendelsene du mottar.

Hvis du har ytterligere spørsmål om denne erklæringen og vår praksis, eller hvis du har klager om Herbalifes bruk av dine personopplysninger, vennligst kontakt oss på:

Data Protection Officer – EMEA

Herbalife Finance and Operations Service Centre

 1. Puszkarska 7H, 30-644 Kraków, Poland

privacy@herbalife.com

For brukere og medlemmer i EU, hvis du har bemerkninger om Herbalifes behandling av dine personopplysninger som Herbalife ikke kan løse til din tilfredshet, har du rett til å sende inn en klage til den kompetente tilsynsmyndighet i din jurisdiksjon (I Norge: Datatilsynet).

Hva med Internett- og nettstedssikkerhet?

Internett er ikke sikret, så du bør alltid være forsiktig med hvilken informasjon du deler på nett. Personlig informasjon som er samlet inn av Herbalife-nettsteder, er lagret i sikre driftsmiljøer som ikke er tilgjengelige for allmennheten. Når det er nødvendig, krypteres personopplysningene før du gjennomfører transaksjonen din, ved hjelp av passende sikker teknologi.

Kan Herbalife endre denne personvernerklæringen?

Personvernloven, retningslinjer og rettspraksis endres kontinuerlig. Herbalife forbeholder seg derfor retten til å endre denne erklæringen fra tid til annen. Vi anbefaler at du besøker nettstedet vårt regelmessig for å være oppmerksom på den siste versjonen av vår erklæring.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.